/

Wie is de partner van Wiske in het eerste album?

Wie is de partner van Wiske in het eerste album

Suske en Wiske is een heel populair verhaal in Nederland en België. De stripboeken worden door veel mensen gelezen. In het eerste album van de reeks was Suske echter nog niet te vinden. Het eerste album heette ‘Rikki en Wiske in Chocowakije’. De partner van Wiske was dus Rikki in plaats van Suske.

Rikki was de oudere broer van Suske en speelde de rol van haar partner in het eerste album. In de rest van de albums is hij alleen niet meer te vinden. Ben je benieuwd wat er is gebeurd? Lees dan snel verder!

Hoe zijn Rikki en Wiske ontstaan?

Het eerste album van de reeks met de naam ‘Rikki en Wiske in Chocowakije’ is in 1945 uitgebracht. In het verhaal wordt Wiske geïntroduceerd als een jong meisjes dat samen met haar broer Rikki een spannend avontuur beleeft. Rikki was in het verhaal een dapper en avontuurlijk personage.

Het is vanaf het begin al duidelijk dat hij is ontworpen om de heldenrol te vervullen in de strip. Het is dus een bijzonder karakter dat niet te missen is.

De rol van Rikki in de serie

De rol van Rikki in het verhaal was het spelen van de beschermende en avontuurlijke broer van Wiske. Samen namen ze het op tegen vijanden en beleefden ze allerlei spannende avonturen. In het begin is Rikki gepresenteerd als een moedige en ondernemende jonge die niet bang is om gevaar recht in de ogen aan te kijken.

De dynamiek tussen Rikki en Wiske was de kern van de eerste verhalen van de serie. Hierin nam hij de rol van beschermer en leider op zich. Later verdween hij echter.

Waarom verdween Rikki?

Ondanks dat het personage veelbelovend was, verdween Rikki al na het eerste album uit de serie. Het is niet helemaal duidelijk waarom hij precies verdwenen is, maar er zijn verschillende theorieën. Zo zeggen verschillende theorieën dat Willy Vandersteen besloot een nieuwe structuur en dynamiek aan de serie te geven.

Ook is het mogelijk dat Vandersteen de chemie tussen Suske en Wiske beter vond passen bij de verhalen die hij wilde vertellen. Welke hem uiteindelijk tot de keuze heeft geleid, is niet duidelijk.

De introductie van Suske

Nadat Rikki is verdwenen werd Suske direct geïntroduceerd in het tweede album genaamd ‘Op het Eiland Amoras’. Suske werd direct een vast karakter in de serie en vormde samen met Wiske een vast due. De twee werden al snel populair onder de lezers en het verhaal begon eindelijk vorm te krijgen.